LAAT EEN SCHILDERIJ MAKEN DOOR MARIA TIQWAH

Over mijn tekeningen en schilderijen

Al sinds ik me kan herinneren ben ik altijd aan het tekenen. Rond een jaar of 10 zat ik graag stilletjes op mijn hurken naast het kleine vijvertje om de kikkers te tekenen. Of ik lag in de woonkamer op de grond met het grote boek van Rien Poortvliet (De ark van Noach) voor mijn neus en tekende bladzijde voor bladzijde vrijwel al zijn schilderijen na. Het zijn altijd dieren ik teken. Dieren verwonderen en ontroeren mij, elke dag van mijn leven.

Door mijn werk als art director en grafisch ontwerper zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks aan tekenen of schilderen toe kwam. Op 1 januari 2016 besloot ik daar een einde aan te maken en ging naar tekenles in Istanbul (waar ik woon). Omdat ik mijzelf al heb leren tekenen verwachte ik niet veel te leren, maar de lerares heeft een goed oog en geeft nuttig tips. Verder is het vooral heerlijk om gewoon weer lekker bezig te zijn :) Alle schilderijen hieronder heb ik sindsdien gemaakt.

Techniek

Ik gebruik pastelkrijt, aquarel en een witte gelpen op papier. Alle materialen zijn vegan. Als je het leuk vindt kan je mijn Facebook pagina volgen waar ik ongeveer wekelijks een update post en je dus mee kunt kijken hoe een schilderij tot stand komt.

Posters en meer

Een trui met een glimlachend biggetje, een dekbed met een muisje in een roos of een poster van een koningklijk roodborstje, je vindt het allemaal in mijn webshops.

Origineel schilderij in opdracht

Wil je een échte ‘Maria Tiqwah’ aan de muur? Dat kan! Ik maak schilderijen in opdracht vanaf € 300 excl. btw.  Wil je meer informatie, mail of bel mij dan geheel vrijblijvend: 030-3200 930 of maria[@]colourfulgreen.nl.