Niet iedereen heeft de mogelijkheid om dieren te helpen, maar iedereen kan ervoor kiezen om dieren geen kwaad te doen.

Sinds 2011 ben ik veganist en dat voelt zo onwijs goed! Ik was altijd al een ‘dierenliefhebber’, maar toch at ik dieren. Volgens onze cultuur is dat heel normaal. Maar in 2011 bekeek ik een filmpje over de dieren die worden gebruikt voor ons eten en had nog nooit zoiets afschuwelijks gezien. Ik gaf mijn boterhamworst aan de hond en at nooit meer een dier. Veganist worden leek me wat overdreven, maar ik verdiepte me wel in veganisme en zo kwam het dat ik uiteindelijk toch veganist werd. Voor zuivel, eieren en zelf honing lijden er namelijk ook dieren, leerde ik.

Groen

Liefde voor onze prachtige planeet inspireert mij om zo groen mogelijk te leven en werken. Zo wordt deze website groen gehost, gebruik ik een zuinige printer met FSC papier en ben veganist. Verder zijn alle producten in mijn twee modewebshops Bio én Fair. In de toekomst hoop ik nog een groener alternatief te vinden voor mijn RedBubble webshop, of nog beter een heel eigen groen, vegan en fair merk op te kunnen zetten :) Tips zijn welkom!

Vegan

Definitie: Veganisme is een levensstijl waarbij – voor zover mogelijk en praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden.

In de praktijk betekend dit voor mij onder andere dat ik plantaardig eet, geen leer, wol, zijde en bont draag en niet naar de dierentuin ga. Dat klink misschien best wel karig, maar ik kan je verzekeren dat veganisme juist een enorme verrijking van mijn leven is en ik niets, maar dan ook niets te kort kom :) Vanzelfsprekend kies ik ook in mijn werk voor vegan producten. Zo zijn mijn schilderijen gemaakt met vegan materialen. En zal ik ook nooit een logo voor een slager maken.