.

GROEN, MAAR GEEN GROENTJE

Colourful Green is in 2012 opgericht als groen reclamebureau door Maria Tiqwah (Boskoop, 1982). Momenteel is Colourful Green vooral bekend vanwege de logo ontwerpen en dierentekeningen voor groene bedrijven en goede doelen.

Maria: Voor de oprichting van Colourful Green werkte ik 10 jaar zowel nationaal als internationaal voor grote merken zoals Heineken, Trump Estate en ING Bank. Mijn functies waren senior art director, grafisch ontwerper, DTP-er, illustrator en beeldbewerker. Het reclamevak vond ik ontzettend leuk, maar of er nu 2 of 200 tapijten verkocht werken door mijn advertentie, maakte mij niet uit. Ik wilde iets zinnigs met mijn ervaring en talent doen. Dus nam ik ontslag en starte Colourful Green en maakte voortaan alleen nog maar reclame voor dingen waar ik achter sta. Super leuk om te doen! En je krijgt ook nog eens klanten die je visie delen. Sinds de start van Colourful Green heb ik veel mooi werk mogen maken voor onder andere de Partij voor de Dieren, Bont voor Dieren en de Vegetarische Slager. Daarnaast heb ik veel vegan startups een eigen visuele identiteit mogen gegeven, zoals Those Vegan Cowboys. Ik ben enorm blij en dankbaar dat ik in mijn werk mijn hart heb kunnen volgen.

2012

Oprichting Colourful Green. Na 10 jaar in de reclame, is het tijd om mijn eigen vleugels uit te slaan :) Super spannend natuurlijk en de timing komt helemaal niet handig uit. Maar aan dat laatste stoor ik me niet. Als je op het ‘perfecte moment’ blijft wachten, dan… blijf je wachten ;)

2013

Colourful Green begint goed te lopen. Yeah!

2014

NRC Charity Award gewonnen voor de Nederlandse Vereniging voor Veganisme! Woeha!!! En mijn Happy Vegan webshop opgezet.

2015

5 Colourful Green advertenties genomineerd voor de NRC Charity Award. (Daarna is de opzet van de NRC Charity Awards helaas veranderd en is het een wedstrijd voor studenten geworden.)

2016

Inmiddels voor ruim 20 klanten gewerkt en meer dan 10 goede doelen vrijwilligerswerk gedaan. Lisette liep stage bij Colourful Green en ik begon weer met tekenen en schilderen in mijn vrije tijd. Heerlijk!

2017

Voor de verkiezingscampagne van de Partij voor de Dieren honderden social media plaatjes gemaakt. De Partij voor de Dieren ging in 2017 van 2 naar 5 zetels! Na de verkiezingen nam ik een sabbatical jaar.

2018

Weer vol vrolijkheid aan de slag met Colourful Green! Met de focus op logo’s, illustraties en tekeningen.

2019

Key visual voor FOUR PAWS international gemaakt en het logo voor Equilibrium ontworpen. Op de cover van het VEGAN Magazine (nr. 121) prijkte mijn tekening.

2020

Logo ontworpen voor Those Vegan Cowboys (het nieuwe bedrijf van de oprichters van De Vegetarische Slager). Tekenles gegeven via Skype, een vliegtuig op een garagedeur geschilderd en het boek 365 dagen vegan van Karin Rietmeijer van illustraties voorzien.

VOETAFDRUK

Ook zelf leef en onderneem ik graag zo groen mogelijk. Zo werk ik bijvoorbeeld het liefst samen met MVO drukkerijen en groene hosting bedrijven. Daarnaast werk ik lekker vanuit huis, zodat er geen kantoorpand onderhouden hoeft te worden. Zonder deze overhead blijven de prijzen voor jou laag en wordt mijn werk toch hoog gewaardeerd. Voor overleg schuif ik graag bij je aan tafel of spreek je op Skype. Verder ben ik veganist en draag daardoor bij aan een schoner milieu, minder dierenleed en een eerlijke voedselverdeling.

Deze website wordt groen gehost
Zuinige printer en FSC papier
Vegan schildermaterialen
Alleen voor bedrijven waar ik achter sta
Samenwerking met andere vegan freelancers
Gek op groene thee ;)

MIJN MISSIE: SAMEN DE WERELD EEN STUKJE MOOIER MAKEN VOOR MENS ÉN DIER