Stuk van uw achtertuin verkopen?

Wij zoeken (potentiële) bouwgrond vanaf 150 m2 voor ons huis.

Heeft u een groot perceel waar best een stukje van verkocht kan worden? Dan is dit misschien iets voor u. Wij zijn Maria en Alan en op zoek naar (potentiële) bouwgrond voor ons duurzame victoriaanse huisje. We zoeken een mooie, rustige, bosrijke omgeving in midden Nederland. Als uw grond ons aanspreekt, zullen we eerst een Vooroverleg Principeverzoek indienen bij de gemeente. Zij zullen dan beoordelen of uw grond geschikt is. Ons unieke huis van ca. 70m2 zal in een werkplaats worden gebouwd en daarna op de locatie worden geplaatst. U zit dus niet maanden in de bouwherrie.

 

Wie zijn wij

Mijn naam is Maria Tiqwah van Eldik Musa en ik ben de oprichtster van het groene reclamebureau Colourful Green. Daarnaast teken en schilder ik, zie MariaTiqwah.nl. Omdat ik graag mooie dingen ontwerp, zou ik het liefst in een zelf ontworpen huis willen wonen. Verder vind ik duurzaamheid belangrijk en houd heel veel van dieren. En van mijn man Alan natuurlijk. Zijn officiële naam is Raqib Majid Musa. Hij werkt bij Hotel de Bergse Bossen in Driebergen en spreekt maar liefst 8 talen. Oorspronkelijk komt hij uit Irak. We hebben 3 katten: LouLoup, Dinah en Mini. We zijn beide begin 40 en sinds 2005 bij elkaar.

 

Locatie

De locatie is erg belangrijk voor ons. Een bosrijke omgeving zou echt onze droomplek zijn. Ook zou het erg fijn zijn als er een treinstation en winkels op fietsafstand zijn. We huren nu een kleine studio in Driebergen en waarderen enorm de bossen, alle mooie karakteristieke oude huizen en het gezellige kleine centrum. Verder is het voor ons belangrijk dat het er stil is. Dus geen geluid van drukke wegen, scholen of bedrijven. Omdat Maria veganist is, wil zij niet naast een dierenstal wonen. Waar de gemeente allemaal op let hopen we later nog meer inzicht in te krijgen. Dit scheelt ook per gemeente. De meeste gemeentes lijken eerder vergunning te verlenen voor bouwen binnen de bebouwde kom. In het buitengebied zijn zij namelijk verplicht om ook voor extra voorzieningen te zorgen zoals lantarenpalen, riolering etc.

 

Aantal m2

Het minimale aantal vierkante meters is 150 m2 en het maximale 2000 m2. Het aantal meters hangt mede af van wat er binnen ons budget past. Rondom Harderwijk, Apeldoorn, Zwolle of Enschede kunnen het een stuk meer vierkante meters zijn dan op de kostbare Utrechtse Heuvelrug waar we nu wonen. Mocht u meer grond willen verkopen, dan hebben wij mogelijk interesse voor onze vrienden Patrick en Marijke. Zij zoeken een huis met 6 slaapkamers of een ruime bouwkavel hiervoor. Zij wonen momenteel in Woudrichem en voor hen zou niet alleen midden Nederland, maar ook Noord-Brabant een gewenste locatie zijn.


Mooi duurzaam

Naam mijn mening kunnen mooi en duurzaam heel goed samengaan. De stijl van ons huis wordt victoriaans. Bij de bouw zal er zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van duurzame materialen. En we geven ook graag de wilde dieren een plekje, zoals een huisje voor egels, vleermuizen, vogels en insecten. In de tuin komen natuurlijk inheemse bloemen, planten en bomen te staan. En het dak wordt groen.

 

Kan pachten ook?

Een voorwaarde om een hypotheek voor ons huis te krijgen is dat er ook grond bij zit. Zowel wijzelf als de bank hebben voorkeur voor grond kopen. Maar in sommige gevallen kan pachten ook. Dit moet dan wel voor miniaal 20 jaar zijn (hoe langer hoe beter).

 

Dit zijn voordelen voor u

Door een stuk van uw perceel te verkopen verlaagt u uw woonlasten en heeft u een mooi geldbedrag om vrij te besteden. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. U draagt een steentje bij aan het oplossen van de wooncrisis en maakt ons natuurlijk ontzettend blij! Verder heeft u misschien wel prachtig uitzicht op ons schattige huisje. Kunnen we indien gewenst een postpakketje aannemen als u niet thuis bent en de plantjes en beestjes verzorgen tijdens jullie vakantie. Alan is gek op plantjes en Maria heeft ruime ervaring met het verzorgen van diverse dieren, van wandelende tak tot paard.

 

Zoekt u zelf ook bouwgrond?

Bent u hier beland omdat u dacht, ‘Goh, wat een leuk idee! Ik zoek ook bouwgrond!’ Als uw wensen met die van ons overeenkomen, dan staan we ervoor open om een grotere kavel te vinden en deze te verdelen. Uiteraard keurig vastgelegd door een notaris en met toestemming van de gemeente.

 

Contact

e-mail

telefoon
06- 23 77 88 49

adres
Dennenlaan 2
3971 JG  Driebergen

social media
Colourful Green: facebook.com/colourfulgreen
Tekeningen: facebook.com/MariaTiqwahArt & instagram.com/mariatiqwahart