En nu wat vroluks!

Lachende varkentjes, een vogeltjes met een mutsje op zijn hoofd, hertjes in het bos: de van oorsprong Boskoopse tekenares Maria Tiqwah creëerde de laatste maanden de liefste, schattigste en grappigste dieren op papier. Ze plaatste die naast gedichtjes van verschillende schrijvers en zo ontstond het boekje: En nu wat vroluks. Een bundel met dierentekeningen en gedichtjes waar je spontaan van gaat glimlachen.

Het boekje is helaas uitverkocht.

Maria is van jongs af aan al gefascineerd door dieren. Haar eerste woord was poes en haar tweede woord vis. Op de basisschool had ze een tamme haan genaamd Piep waarmee ze dagelijks over straat liep. Piep ging ook mee op vakantie. Zijn gekraai zorgde in de trein op weg naar de vakantiebestemming voor veel opgetrokken wenkbrauwen.

Een van de gedichten is geschreven door Anke Nijhoff wier zieke hond is nagetekend door Maria. Die tekening is ook als kerstkaart verkocht om de dierenartskosten voor Benito te kunnen betalen. Ook theatermaakster en columnist voor Haarlems Dagblad Anouk Kragtwijk heeft een bijdrage geleverd aan het boek met een komisch gedichtje over de lente. Maria woont sinds 2009 in Istanbul met haar Iraakse man.