Wat een enthousiasme en passie! De zaal in de Amsterdam ArenA zat tot de nok vol, met zo’n 750 ondernemers die allemaal iets hebben met duurzaam ondernemen. Erg leuk om te zien dat er zoveel mensen zijn die niet alleen rekening houden met ‘people’ en ‘planet’ vanuit noodzaak, maar vanuit hun hart en er ook echt plezier in hebben. Groen ondernemen kan niet alleen financieel heel interessant zijn, het levert zo veel meer plezier en voldoening op.

In het bedrijfsleven gaat het lang niet alleen om de centen, het gaat ook om ‘gunnen’. Een sympathiek bedrijf dat goed voor zijn medewerkers zorgt, bijdraagt aan de samenleving en rekening houd met het milieu zal eerder opdrachten krijgen. De medewerkers zullen er met plezier werken en trots zijn op ‘hun bedrijf’ en zo net als tevreden klanten vanzelf mond-op-mond reclame maken.

Het verhaal van Cathelijne Lania, oprichter van sieradenmerk A Beautiful Story vond ik echt hartverwarmend. Ze is een dame met lef die haar baan opzegde en naar Nepal vloog. In Nepal ondersteund ze lokaal talent en verschaft werk aan mensen die anders werkloos waren geweest, maar nu de prachtigste sieraden ontwerpen en maken. En waarom verkopen die sieraden ook zo goed? Omdat mensen van mooie verhalen houden.

De economie daalt, maar duurzaam ondernemen stijgt! Lees hier meer over het event en MVO Nederland.